"Светът в жълто"

  • 20 март 2012 16:07

  • 1867
  • 0
"Светът в жълто"
©

"Боледувах от рак в продължение на десет години – от четиринайсет до двайсет и четири. Това не значи, че съм прекарал десет години в болница, а че в течение на десет години посещавах различни болници, за да се лекувам от четири вида рак: два пъти в един и същи крак, в белия дроб и в черния дроб. По пътя оставих единия си крак, единия си бял дроб и парче от черния си дроб. Но трябва веднага да кажа, че докато боледувах от рак, бях щастлив. Спомням си го като един от най-хубавите периоди в живота си."

"Светът в жълто" е документалната книга на испанския автор Алберт Еспиноса, който започва да пати от най-различни заболявания още в детската си възраст.

Настоящата книга е вдъхновена от като че ли безкрайния му престой по болници и множеството операции, които, макар да изглеждат обезсърчаващи, дават на автора един много нов и различен поглед върху заобикалящия го свят и случващото се със собствения му Аз.

"Светът в жълто" ще даде на читателите знанието за това "да разбереш кой си, да разбереш какво представляват хората, които те заобикалят, да разбереш границата на своите възможности и преди всичко да преодолееш страха си от смъртта. Може би това по-следното е най-ценното."

Алберт Еспиноса е носител на множество награди, номинации за филми, създадени по негови текстове и автор и на два романа, "Всичко, което можехме да бъдем аз и ти ако не бяхме аз и ти" (2010) и "Кажи ела и зарязвам всичко... само кажи ела" (2011)

Последвайте канала на

1867 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини