13-ото представление на ''Да се провреш под дъгата''

  • 19 март 2012 15:58

  • 4379
  • 0
13-ото представление на ''Да се провреш под дъгата''
©

Гледайте спектакъла „Да се провреш под дъгата” в Театър "Българска Армия" на 29 март.

Неизиграното 13-о представление на пиесата „Да се провреш под дъгата” променя съдбата на много хора след спирането му.

Народен театър „Иван Вазов” и Театър „Българска армия” подготвят символично завръщане на пиесата там, където беше спряна, за да се изиграе злополучното 13-о представление.

За представлението:
Петима безнадеждно болни от туберкулоза мъже в разцвета на силите си са настанени в планинския санаториум на д-р Господов. И на тях, и до края на войната остават може би броени дни. И петимата са с различни професии и противоположни характери, морал, разбирания за живота и света, и петимата са разядени от цинизъм, отчаяние, безверие и животинска жажда за живот, готови на всичко, за да продължат само с няколко месеца, дни, часове съществуването си.

Никой от тях не иска, а и няма къде да избяга, всички са принудени да съжителстват заедно и всекидневно да се изправят един срещу друг, когато изведнъж в санаториума се появява Жена...

Пиесата „Да се провреш под дъгата” представлява авторска драматизация на новелата на Г. Марков „Санаториумът на д-р Господов”. Предадена е в отдел „Драматически театри” на Комитета за изкуство и култура през 1965 г. За първи път се играе в Толбухин (Добрич) на 25 септември 1966 г.

Последвайте канала на

4379 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини