Новият роман на Харуки Мураками излиза днес

  • 10 май 2019 13:33

  • 355
  • 0
Новият роман на Харуки Мураками излиза днес
© Gettyimages

Дългоочакваният нов роман на Харуки Мураками "Убийството на Командора" излиза от печат днес, съобщиха издателите. Творбата е своеобразен писателски реверанс пред шедьовъра на Ф. С. Фицджералд "Великият Гетсби".
"Убийството на Командора", в превод на Надежда Розова, е магична сага за любов и самота, за разрушителността на войната и съзидателната сила на изкуството, разказват от издателството.

Повествованието представя млад портретист, изоставен от съпругата си, който напуска Токио и се настанява в планинския дом на прочутия художник Томохико Амада.

След като открива неизвестна картина на маестрото и се потапя в света на операта, младият художник неволно задейства поредица от тайнствени събития. С помощта на старинно звънче и на материалното проявление на една Идея, той се отправя в отвъдна реалност, населена с коварни Двойни метафори, разказват за сюжета на книгата от издателството.

Вече няколко десетилетия Харуки Мураками е съвършеният посланик на Япония.

Книгите му са литературни събития за Америка и Европа и се продават в милионни тиражи. Освен, че е писател с ярък почерк и носител на няколко световни литературни награди, той е изтъкнат преводач и "маниак" на тема джаз.

Последвайте канала на

Нора Виткова
355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини