Христо Явашев - Кристо с изложба в галерия "Свети Лука"

За първи път галерия "Свети Лука" ще е домакин на изложба на Христо Явашев - Кристо. Това е втората изложба от проекта "ГОСТУВАТ НИ" представяща постери и етюди на Христо Явашев - Кристо.

Произведенията са предоставени от Националната Художествена Академия и се показват за първи път в галерия "Свети Лука". Те са дарение от Кристо и Жан - Клод на Музея на Академията.

На 83 години, за своята 50-годишна творческа дейност, един от най-големите световни художници с български корени реализира 23 мащабни проекта, а 47 не успява по различни причини, основно поради липса на разрешения. Но през всичките тези години Кристо успява да запази свободата си да прави това което обича и желае, да финансира сам проектите си, като продава на колекционери рисунки, скици, малки скулптурни произведения и макети.

Постерите на част от негови инсталации, както и етюдите на художника като студент в Академията, могат да бъдат видяни в изложбата, която се открива на 22 януари 2019 г. в 14.00 часа в галерия "Свети Лука" в София в сградата на Националната Гимназия за Приложни изкуство "Св.Лука".

Коментари

  1. 2019.01.21 | 12:56

    Цървули!!!Човека е Световно признат опаковчик,който не иска нищо от България!!!Дори е забравил че е Българин,което нервира родолюбивата част от населението!!!Както и да е,Аз предлагам да го наемем да опакова родната русосифилистична,безполезна паплач в подходяща опаковка,която да поднесем като подарък на Плешивото Кремълско Запъртъче!!!Да ги прати в Сибир,да строят Светлото Бъдеще на Рускенефа!!!Ура и Слава!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Култура

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет