Млада художничка ще организира изложба във Велинград

Една от най-младите, но същевременно бързо развиващи се художници у нас - Даниела Стойкова, гостува във Велинград със самостоятелна изложба на тема „Зимни Приказки.“ Авторката ще присъства на откриването на изложбата в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград на 23 януари, 2019. Експозицията се състои от 20 маслени платна на зимнa тематика.

„Идеята за този цикъл в мен се зароди в Италия, преди година, където мечтаех за Коледа, за любовта, която носи между хората, за снега, за планината. За студа и топлината в къщи, за топлината в сърцата. За идеята за семейство. Мечтаех за уютната къщичка в планината затрупана под снега. Тази светлина исках да пресъздам в картините си. Търсих да нарисувам това място от мечтите, където е зима, но изглежда топло. Както в сънищата, когато дори да сънуваме сняг, никога не е студено, защото сме в топлото легло. Цикъла пресъздава магията на зимата, нейната романтична, приказна гледна точка. Смятам ,че картините ми създават това настроение, и го предават на хората, могат да им донесат светлината, за която мечтая аз и мечтаем всички“, разказва младият художник.

Автор: Даниела Стойкова

Даниела Стойкова е родена на 4 септември 1990 г. Първата си самостоятелна изложба открива в столицата на Модата – Милано, където живее към момента на 23 януари 2018.

„Не беше никак лесно да направя точно първата си самостоятелна изложба в Милано, в Италия, която е средище на изкуството в Европа. Конкуренцията е огромна, и трябва да носиш много други качества освен самия талант, това да се занимаваш в изкуството, като цяло е голямо предизвикателсвто,“ споделя Стойкова.

Автор: Даниела Стойкова

Преди това тя участва в доста колективни изяви заедно с други художници, сред които печели наградите: Награда от конкурса Food Art – Bellinzago, и наградата “Sigillo” за значителни постижения в областта на живописта към галерия „La riseria” в Новара, Италия.

Автор: Даниела Стойкова

Изложбата на Даниела Стойкова може да се види до 22 февруари 2019 г. в Хотел Арте Спа и Парк Хотел, Велинград.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Култура

още

Анкета

Слушате ли подкасти?

Слушате ли подкасти?

Избрано от Интернет