В Музикалният театър ще се играе "Фантомът на операта"

  • 22 ноември 2018 14:09

  • 689
  • 0
В Музикалният театър ще се играе "Фантомът на операта"
© gettyimages

Националният музикален театър ще играе мюзикъла "Фантомът на операта" от британския композитор Андрю Лойд Уебър в началото на 2019 г., съобщават от театъра.

Предвидени са само 11 спектакъла, като представленията ще се играят в периода 25 януари - 10 февруари.

Цели три години са продължили преговорите по отстъпването на правата за постановката на сцената на Националния музикален театър. Според договора за правата върху спектакъла, представленията са лимитирани. Засега те са само 11 в началото на 2019 г. и ще се играят на принципа "стаджоне", посочиха от театъра. С този термин се обозначава популярната практика по световните сцени да се играе една и съща постановка в дълга поредица от последователни вечери.

С българската премиера на "Фантомът на операта" моделът "стаджоне" се прилага за първи път у нас на сцената на Националния музикален театър. Той се налага и защото строежът на мащабния декор изисква цели две денонощия работа.

За последните 20 години в театъра са поставени пет от най-прочутите произведения на сър Уебър - "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха", "Исус Христос - Суперзвезда", "Котки", "Евита" и "Булевардът на залеза". Билетите за българската премиера на световния хит на сър Андрю Лойд Уебър "Фантомът на операта" са вече в продажба. Спектаклите са на 25, 26, 27 и 31 януари, както и на 1, 2, 3, 7, 8, 9 и 10 февруари 2019 година. Неделните представления са от 17.00 часа, а останалите са в обичайния час - от 19.00 часа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
689 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини