Тридневен джазфестивал събира български и чуждестранни музиканти в Русе

  • 14 ноември 2018 14:10

  • 492
  • 0
 Тридневен джазфестивал събира български и чуждестранни музиканти в Русе
© Pixabay

Джазфестивал ще се състои от утре до 17 ноември /събота/, включително, в Доходното здание в Русе. Четирийсет и третото издание ще предложи на публиката "букет" от най-добрите български и европейски музиканти, съобщават от общинската управа в крайдунавския град.

Първата фестивална вечер ще открият Антони Дончев квартет, със специалното участие на Флориан Вилайтнер - млад германски цигулар, композитор и аранжор, който концертира с огромен успех и на класическата, и на джазсцената. След тях публиката ще чуе Михаил Йосифов с проекта "Микстет".

Втората фестивална вечер открива триото Стоян Янкулов - Стунджи, Ясен Велчев и Ивайло Звездомиров, които ще представят интересна фънкипрограма. След тях са Марио Станчев квинтет с програмата "Маднес Тенорс".
В последната фестивална вечер гости ще бъдат младото италианско трио на Даниеле Кордиско - пиано, китара и контрабас, и литовците "Дайниус Пулаускас Груп".

Първото издание на фестивала в Русе се организира през 1975 г. от доайена на българския джаз Петър Петров - Парчето, който почина през януари 2013 година. След смъртта му художествен ръководител на джазфорума стана неговият син Борис Петров.

Организатори на фестивала са община Русе, Клубът на дейците на културата и фондацията "Петър Петров Парчето".

Последвайте канала на

БТА
492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини