В Сливен ще се състоят научни четения

  • 06 ноември 2018 14:29

  • 456
  • 0
В Сливен ще се състоят научни четения
© Pixabay

В Сливен ще се състоят научни четения, посветени на патрона на регионалния музей "Симеон Табаков". Това съобщиха от културната институция, която отскоро е именувана на известния сливенски енциклопедист.

Научната конференция под надслов "Местни култури и музейни стратегии" ще се състои в Сливен на 8 и 9 ноември. Ще бъдат разгледани тенденциите и примерите, свързани с ролята на музея в представянето на местните култури и наследства.

Ще бъде обсъдено и припознават ли общностите представеното в музея за свое наследство, как те се грижат за опазването и популяризирането на местните културни ресурси и каква е ролята на музея и как наследството се превръща в ресурс за местно развитие. Лектори ще бъдат професор Иван Маразов, Ирена Бокова, директорът на РИМ Николай Сираков, археолози и музейни работници от цялата страна.

Форумът е с подзаглавие "Табакови научни четения". Д-р Симеон Табаков е бил юрист по образование, дипломат и ерудиран историк. Тритомният научен "Опит за история на град Сливен" е сред най-значимите приноси към българската историческа наука.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
456 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини