Русе ще бъде домакин на "Панаир на музейните изложби"

  • 23 октомври 2018 10:20

  • 784
  • 0
 Русе ще бъде домакин на "Панаир на музейните изложби"
© Pixabay

"Панаир на музейните изложби" ще се организира от утре до 26 октомври в Русе. Това съобщиха от Регионалния исторически музей в крайдунавския град.

Повече от 100 музейни специалисти от пет държави - България, Великобритания, Хърватия, Република Македония и Сърбия, са заявили присъствие в тазгодишното издание на форума.

Форматът има за цел споделяне на добри музейни практики в експозиционната дейност и представяне на готов продукт - временни експозиции. Панаирът работи в посока на поддържане на устойчив интерес към мобилността на колекциите като инструмент за обмяна на идеи, знания, опит, спомага за подобряване на процесите по съхраняване и споделяне на наследството. Чрез поредица от презентации и дискусии водещи лектори в областта на музейното дело от България и чужбина ще представят начините за конструиране на изложби, осъществяване на комуникационните връзки между специалисти, мениджъри и крайни потребители, ще бъдат разяснени финансовите параметри, уреждането на авторските права и възможностите за внос и износ на културни ценности.

Работните панели се фокусират върху интерпретацията на наследството, мобилността на музейните колекции, брандирането на културните продукти, публичните комуникации на културните прояви.

Събитието се организира от Министерството на културата, от Регионалния исторически музей в Русе и от общината.

Последвайте канала на

БТА
784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини