Христо Кралев, който нарисува чудото на живота, с изложба в София

  • 05 септември 2018 12:21

  • 1049
  • 0
Христо Кралев, който нарисува чудото на живота, с изложба в София
©

Есенният арт сезон вече стартира, а сред най-интригуващите експозиции, които ще можем да видим в София, е изложбата на художника Христо Кралев в столичната галерия "Нюанс".

От 11 до 23 септември авторът ще покаже отбрани свои творби, вдъхновени от усещането за живопис, но издаващи един наистина нестандартен поглед към живота и реалността.

Когато видиш платната на Христо Кралев, неизменно се сещаш за онази мисъл на Габриел Лауб, според когото "В изкуството могат да се смесват всякакви стилове, но в смесването трябва да има стил." Христо Кралев определено има такъв и всеки, който отдели от времето си, за да разгледа експозицията в "Нюанс", ще успее да усети онази сила и вдъхновение, които само голямото изкуство могат да "причинят" на обикновения зрител. 

"Големите творци сами създават света, който обитават. Той често е на границата на човешкото познание, но често ги и надхвърля, за да ни позволи да надникнем в онези духовни пространства, в които законите на битието и представите на човека избледняват в почти непоносимата светлина на духовното извисяване. С особена страст това прави и Христо Кралев, който дава зрим образ на космическата хармония, без при това да напуска мистериалната територия на българската душевност и традиция. Да се постигне това със средствата на фигуралната композиция е като да стигнеш протуберансите на Слънцето с крилете на Икар, но той го прави, при това, за разлика от Икар, успешно", пише за новата експозиция на Христо Кралев Йото Пацов.

Платна, които разказват цели човешки истории и ценно преживяване, което феновете на изкуството не бива да пропускат - изложбата на художника и този път обещава да ни донесе онези мигове, които са така ценни в ежедневието ни - миговете на споделеност и красота.

"И ако човек наистина непредубедено и с открито сърце и чиста душа възприеме тази очарователна и дълбока живопис, непременно ще възкликне като мен:
Благодаря, че Господ ме дари с възможността да те срещна, Христо Кралев", възкликва още Йото Пацов.

Изложбата продължава от 11-и до 23-ти септември. Не я пропускайте.

Последвайте канала на

woman.bg
1049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини