Хасково се включва в "Европейски дни на наследството 2018"

  • 31 август 2018 12:55

  • 506
  • 0
Хасково се включва в "Европейски дни на наследството 2018"
©

Хасково се включва в инициативата "Европейски дни на наследството 2018", съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 8 събития от културния календар на общината са посветени на нея. Те включват изложби, експозиции и представяне на фотоалбум. Домакини ще бъдат Регионалният исторически музей /РИМ/ и две художествени галерии.

В музея посетителите ще имат възможност да разгледат фотоизложбата "Хасковци, завършили образованието си в европейски университети в края на XIX и началото на XX век". Там гостува и експозицията "Вторият по големина в света кристален череп и представяне на минерали". РИМ ще направи възстановка на кантора и гостна стая на местен индустриалец в проекта "Хасково от края на XIX до средата на XX век" с предмети от фонда си.

Изложбата "Идентичност между символика и цветове" ще представи колекция от 60 съвременни произведения на изкуството, създадени с различни техники - литография, фотография, гравюра и декупаж.

РИМ ще представи и фотоалбума "Левски, революцията и хасковския род на Хаджи Иванчо Минчев".

В художествената галерия "Атанас Шаренков" ще бъде открита изложба на Димитър Рашков. В залите й ще бъде експонирана и колекция от над 300 пощенски картички, марки и монети от Италия и България от последните 100 години.

Галерия "Форум" пък ще е домакин на художествената изложба на Константин Гърнев. Всички събития ще бъдат със свободен достъп. Без входна такса ще бъде и Музеен център "Тракийско изкуство в Източните Родопи" до село Александрово в дните от от 21 до 23 септември, уточняват от общината.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини