Международен фестивал на пясъчните фигури бе открит на кея в Русе

  • 23 юни 2017 21:08

  • 3554
  • 3
Международен фестивал на пясъчните фигури бе открит на кея в Русе
© Булфото(архив)

С концерт на Валди Тотев тази вечер на кея в Русе бе поставено началото на международния фестивал на пясъчните фигури "Ruse Sand Fest". В продължение на седмица 10 скулптори от осем държави ще ваят фигури от пясък на тема "Световни изобретения и иновации".

По време на откриването кметът на Русе Пламен Стоилов заяви, че фестивалът се е превърнал в традиция, като с всяка година той става все по-хубав и предизвиква все по-голям интерес.

Във форума участват известни скулптори като Рейчъл Стъбс от Великобритания, Маргерита Теллалим от Украйна, Леонардо Уголини от Италия, Мариел Хийселс от Холандия, Фергюс Мулвани от Ирландия, Бобисан Атисо от Того. Представителите от България са Огнян Читаков и Светлозар Лисичков. Консултанти на фестивала са Руслан Коровков от Русия и Ирина Тафлевская от Украйна, които също ще представят свои творби.

Коровков изненада гостите на откриването, тъй като вече бе изработил фигурата на Никола Тесла - "Светлината вътре в теб".

Фестивалът предвижда още пясъчна академия за млади творци, както и работилница за деца. Има и съпътстваща програма с музикално-артистични събития в различни жанрове. Изграден е и пясъчен бар, на който ще се предлагат разхладителни напитки и коктейли за посетителите на кея и експозицията.

Последвайте канала на

БТА
3554 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гларуса...

2017.06.30 | 13:40

3
Смешници,някой русенски селяк е ходил на море в Бургас и е решил да плагиатства...
ха-ха..

2017.06.26 | 20:00

1
Ама тя даже снимката е от бургаския фестивал???
гларуса...

2017.06.30 | 13:40

2
Тия от РусИ,да не видят нещо,фестивала на пясъчните фигури е един и той е в Бургас от дълги години

Добави коментар

Водещи новини