Божидар Димитров отново ще се бори за директорския стол в НИМ

  • 22 февруари 2017 13:19

  • 3361
  • 4
Божидар Димитров отново ще се бори за директорския стол в НИМ
© Булфото (Архив)

Божидар Димитров е бил уведомен, че за мястото на директор на НИМ е обявен конкурс в срок от един месец.

По този повод той направи и специално изявление пред медиите.

"от дългия си опит знае, че конкурсите в България са два вида. При единия нещата се нагласяват така, че да се отстрани неудобното и нехаресвано лице и се избира наш човек. Ако конкурсът е такъв, аз не бих могъл да спечеля конкурс и за портиер на музея", коментира Димитров.

"Ако конкурсът е честен, каквито са 20-30% от конкурсите, няма начин да не го спечеля. Досега съм участвал в три конкурса, два съм спечелил, един – не. Време е да направя хеттрик", заяви още той.

Междувременно книгата Божидар Димитров „12 мита в българската история и „митът” за Батак” отново бе издадена. В нея историкът интерпретира по-новому редица данни в съчиненията на средновековни (главно византийски хронисти ), които са родили редица митове около раждането на българската държава, формирането на нацията, дейността на някои български владетели. Други митове са родени от политическата конюнктура и най-вече „митът” Батак. Трети са възникнали въз основа на неправилното интерпретиране на изворните данни.

Книгата е издадена в тираж само от 1000 екземпляра и ще се продава единствено в книжарницата на Националния исторически музей (НИМ).

Тази сутрин освен книгата, Божидар Димитров получи и съобщение, че

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
3361 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
българин

2017.03.14 | 13:26

4
Бай Божо, въпреки всичките си недостатъци, струва колкото 300 македонски тролчета като юлий ефремов. Най-малкото защото знае какъв е, и се гордее с това. А този безродник на снимката, дето имал тракийски, македонски, славянски, бушменски, марсиански и джедайски гени, е един объ
българин

2017.02.22 | 20:50

3
........, е един объркан и нещастен коминтерновец.

2017.02.22 | 20:14

2
А, Не! Тука няма да се разберем!
дънъкоплатец

2017.02.22 | 20:14

1
За какъв стол ще се бори, той е на 71 години. Отдавна трябваше да е пенсионер и да си гледа внуците.

Добави коментар

Водещи новини