Танци от Латинска Америка ще оживят центъра на Добрич

  • 21 юли 2016 14:44

  • 1841
  • 0
Танци от Латинска Америка ще оживят центъра на Добрич
©

Танци от Латинска Америка ще оживят центъра на Добрич в 15-ото издание на международния младежки фестивал "Фолклор без граници", съобщиха от общината. Форумът, който ще се състои от 25 до 27 юли, е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.
Артистите от ансамбъл "Колумбия фолклор" ще представят културната идентичност на своята страна в музика и танци от Андите, Ориноко, Амазония, от тихоокеанското и атлантическото крайбрежие, като използват характерни за коренното население инструменти, информират от пресцентъра на кметската управа.

На откритата сцена в Добрич своето изкуство ще покаже и чилийският ансамбъл "Banda Renager", участвал в международни фолклорни фестивали в Китай, Франция, Уругвай, Аржентина и други страни.

Сред най-атрактивните прояви във фестивалния афиш е танцовата програма на белгийския състав "Vredon". Артистите изпълняват специфични танци с флагове под съпровод на барабани. Танцьорите показват акробатични и хореографски умения в паради, шествия, фестивали."Vredon" танцуват и джаз балет.

В дните на "Фолклор без граници" ще има изложение на традиционни български занаяти. На централния градски площад "Свобода" ще отвори врати и танцова работилница за всички, изкушени да овладеят нови стъпки от фолклорното наследство.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини