Вече има спонсор за ремонта на паметника на Шипка

  • 08 април 2016 15:05

  • 2779
  • 1
Вече има спонсор за ремонта на паметника на Шипка
© Булфото

Министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко съобщи по време на парламентарния контрол, че вече има спонсор, благодарение на който да се ремонтира паметникът на Шипка.

„Ще вземем всички мерки за Шипка, разбира се един национален паметник, който покрива не само българите – герои, паднали под Шипка. Над около 12 имена съм извадил и участници в тази война и на турци, което е много интересно“, каза министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Той добави, че има още 40 хил. паметници, но парите не достигат. Въпреки това Рашидов увери, че се прави всичко възможно те да се опазят.

„Винаги се стряскам, особено като чуя виковете: „Загива България“, „Загиват паметници“, „Загива културата“, каза министърът. По думите му, щом има проблеми веднага трябва да се реагира. „Пратих две комисии на министерството от инспектората“, уточни министър Рашидов. По думите му, лъвът от паметника на „Шипка“ трябва да бъде почистен. Министър Рашидов увери, че при необходимост от реставрационна намеса, ще се направи.

„Установихме много други нарушения допуснати във времето относно паметника „Бузлужда“. Онова, което установихме обаче неуреден статут в собственост, което трябва да се оправи, неактуален правилник за устройство на дейността“, посочи той. Министър Рашидов изброи още, че липсва сигнална охранителна техника.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2779 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
GAVRA

2016.08.28 | 09:52

1
Спонсор ??? За ШИПКА ??? ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ! За лимузини , охрани, сътрудници и какви ли не екстри си гласувате стотици милиони, още толкова крадете и за един от най-светите паметници да трябва спонсор .... егати гаврата и ужаса...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини