Концерт на майсторски клас на проф. Сузана Клинчарова в театър Азарян

  • 04 април 2016 16:29

  • 1161
  • 0
Концерт на майсторски клас на проф. Сузана Клинчарова в театър Азарян
©

Театър Азарян ще бъде домакин на заключителен концерт на петия пореден майсторски клас на арфистката проф. Сузана Клинчарова, който се провежда в периода от 17 март до 3 април 2016 г. в Нов български университет (НБУ). Музикалното събитие ще се състои на 3 април от 18:00 ч.

Майсторският клас тази година е със заглавие „PARIS TOUJOURS...“ и е посветен на скорошните драматични събития в Париж - терористичните атентати през ноември 2015 г.

„Участниците ще бъдат съпричастни към общата идея за принадлежност към една културна обективност и в по-широк аспект към цивилизацията, която защитаваме на определено ниво, всеки със собствените си средства“ – това сподели виртуозната арфистка проф. Сузана Клинчарова.

Проектът е под патронажа на Н. Пр. Стефан Тафров – Посланик и постоянен представител на България в ООН и Председател на групата на франкофонските посланици в ООН; Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, Посланик на Франция в България; Н. Пр. Ангел Чолаков, Посланик на България във Франция.

Иновативният характер на спектаклите се състои във взаимодействието на департамент „Музика“ с департаментите „Кино реклама и шоубизнес“, „Изящни изкуства“ и „Политически науки“ в НБУ. Ансамбълът от пет арфи разработва музикален репертоар на парижки композитори от XX и XXI век. Част от сценографията на спектакъла ще бъдат две интерактивни стени - поставени в НБУ и в НДК, както и видео материал, заснет в Париж, с кадри от Сорбоната, бул. „Република“ и други емблематични паметници. Във видеото е включен и разговор – работна сесия с известния френски композитор Филип Ерсан и студенти от Сорбоната.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ и с партньорството на: Национален дворец на културата (НДК), Посолство на Франция в България, Национално музикално училище „Любомир Пипков“, Българска национална телевизия, Българско национално радио, Радио Classic FM и Фестивал „Софийски музикални седмици“.

Програма:

Б. Андрес
- Аквинти No. 1,3,4

Римамбел No. 9

М. Турние - Въздишка

Приспивна

Х. Рение - Песен

Меланхоличен валс

Ф. Ерсан - Бамян

Б. Гале - Арабеска

Валс

Б. Андреас - Подправки

- писташ

- мускад

- канела

- ванилия

А. Хаселманс - Зора

М. Турние - Джаз бенд

Творчески екип на проекта:

Проф. Сузана Клинчарова - ръководител на проекта, гост на департамент "Музика" в НБУ;

Проф. Людмил Христов - ръководител на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ - концепция и реализиране на видеоматериал;

Доц. Елена Иванова - департамент „Изящни изкуства“ - концепция и реализиране на интерактивните стени в НБУ и НДК; костюми, декор, осветление, творческа инсталация;

Доц. д-р Георги Арнаудов - директор на Програмен съвет в департамент „Музика“ – творба, посветена на конкретните събития, разработване на свързващите музикални елементи;

Проф. д-р Милена Шушулова - ръководител на департамент „Музика“;

Доц. д-р Антоний Гълъбов - департамент „Политически науки“;

Проф. Жан-Мари Ле Гал, департамент „История и съвременни цивилизации“ в Сорбоната;

Кохар Андонян - асистент на майсторския клас по арфа;

Ралица Русева - асистент по продукция и сценография;

Петър Петров – монтаж;

Мартин Стоянов - организатор

Последвайте канала на

1161 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини