Талантът да пишеш по ръба - произведения за деца и възрастни от Маргарит Минков

  • 03 март 2016 11:46

  • 1297
  • 0
Талантът да пишеш по ръба - произведения за деца и възрастни от Маргарит Минков
©

„Класическо произведение на границата на гения със невероятното оформление на Люба Халева“, така Божана Апостолова определи книгата на Маргарит Минков – „Весел, гъделичкащ смях“.

„Бях изключително впечатлена когато Севдалин Генов ми предложи този ръкопис, който издадох с огромно удоволствие. Някои хора казват, че приказките на Минков са много хубави – докато ги четеш ти е толкова добре и в същото време, когато се опиташ да ги разкажеш – не можеш. Гениалните неща трудно се разказват. Те се чувстват, те се усещат, те карат човек да мине няколко стъпки в мисленето си напред. Убедена съм, че за вас ще е огромно удоволствие да прочете книгата, допълни писателката.



„Благодаря на Издателство „Жанет 45“, че ми предостави възможност да оформя детска книга, нещо, което много ми се искаше да направя“, сподели илюстраторката Люба Халева. Тя разкри подробности около самия процес на работа, който се оказал доста трудоемък. Красиво допълнение към цялостната визия на книгата е и специфичният шрифт, дело на Кирил Владков.

„Първия път прочетох тази книга като читател и много я харесах, втория път, обаче, четейки приказките се улових, че съм започнала да го правя все едно чета учебник. Маргарит Минков притежава онова безценно умение да казва нещо сериозно и дори тъжно по смешен и абсурден начин. Именно това прави добрата детска литература“, заяви Петя Кокудева по време на представянето.



„Ура! Аз изобретих летенето и не само това, ами дaжe излетях изобретеното“, е едно от многото изречения кладенец в творчеството на Маргарит. Много често ние не можем да излетим идеите и изобретеното, но той го прави като умело прелива от поезия в проза. Маргарит Минков ни провокира с малките открития на невидимите връзки.

За всички гости на събитието беше представен фрагмент от представление на Столичен куклен театър – „Как беше изобретено летенето“, по една от приказките на Маргарит Минков.



Фотограф: Орлин Огнянов

Последвайте канала на

1297 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини