В Национална галерия "Двореца" ще има свободен вход на изложбата "Левски - символ и е

  • 11 февруари 2016 07:13

  • 1449
  • 0
В Национална галерия "Двореца" ще има свободен вход на изложбата "Левски - символ и е
© Булфото/Архив

От 10.00 до 18.00 часа днес всички желаещи ще могат да посетят безплатно откритата само преди броени дни в залите на Национална галерия "Двореца" на пл. "Княз Александър Първи" номер 1 в София изложба "Левски - символ и епоха", съобщиха от Министерството на културата.

Уникалната изложба представя над 80 художествени произведения и 40 документа от епохата, свързани с образа, живота и делото на Васил Левски. Част от тях са непоказвани до момента. Организатори на експозицията "Левски - символ и епоха. Апостола и неговото време през погледа на българските художници" са Националната ни галерия и Общобългарският комитет "Васил Левски".

Всички ценители на изкуството, които решат да посетят безплатно Национална галерия "Двореца", ще могат да разгледат в нейните зали и ретроспективната изложба "Пробив" на Сашо Стоицов, който е сред малцината български художници, които предвещават големите промени в изкуството ни след 1989 г. и продължават да са изненадващи и новаторски настроени и днес, пише БТА.

Посетителите на галерията ще имат възможността да оценят cъщо така и изложбата "Пленени моменти" на Красимира Дренска-Вирц, която включва графика, рисунки, фотография, авторски книги.  В залите на "Двореца" на пл. "Княз Александър Първи" е наредена и интересната експозиция БЯЛО - "Зимата" в колекцията на Националната галерия, която също ще може да бъде видяна от всички в деня със свободен вход - 11 февруари.

Последвайте канала на

1449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини