Римските терми във Варна заприличаха на бензиностанция (снимки)

  • 22 януари 2016 12:29

  • 2979
  • 6
Римските терми във Варна заприличаха на бензиностанция (снимки)
© Булфото

Пред входа на древните римски бани беше изградена една странна и доста неуместна конструкция. Минувачите трудно могат да определят на какво точно прилича тя, но асоциациите са най-често за бензиностанция.

Термалните бани във Варна са безценно и добре запазено богатство, наследено от една от най-великите цивилизации в историята на човечеството.

Приликата на бъдещия билетен център на Римските терми, към който ще има магазин за сувенири, кафене и тоалетна, с еднотипните места за зареждане на гориво, е доста отчетлива. Нещо повече, високата козирка на входа на археологическия обект буквално го скрива от погледа на минувача.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2979 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Lara

2016.02.16 | 11:09

5
Никъде в Париж, град, в който има може би 100 и повече музеи подобна простотия не видях. всичко ново се строи в стила, дискретно. Във Версай на открито в градините има малки будки за билети и сандвичи, сувенирите са в самия дворец. Но там се наливат милиони в култура и запазване на цялото културно наследство от поколения, а тук се лапат пари от обществени поръчки на близки до властта фирми и европрограми.

2016.02.16 | 11:09

6
С какво точно се слива огромната стъклена пирамида пред Лувър-а?!

2016.02.16 | 11:09

4
Ти журналист ли си или професионално деформиран служител на бензиностанция, че като видиш козирка и се сещаш за бензиностанция...онази ръждясалата барака къде се води каса 30 години беше къде по-добре значи... Като нищо не се прави -ууууу,като се направи нещо- пак ууууу Зле!
Атанас

2016.02.15 | 18:25

3
Най накрая някой да каже истината... Благодаря на журналиста посмял да каже, че "царят е гол..." Абсолютно недоразумение. И не е виновен този с проекта, а този идиот в общината, който е разрешил подобен фарс. Отделен е въпроса, че този кръстен от живущите наоколо "навес" се строи вече 8 месеца !!! И всичкия шум и мръсотия се излива и тероризира хората там. Има ли свестни хора в общината да спрат този терор или не ?

2016.01.24 | 18:41

1
Прав сте за мръсотията и т.н. Очевидно не се спазват правилата на този тип работа, но все ми се струва,че хората са склонни да изкарат няколко месеца в мръсотия, но най-накрая да се направи нещо. Освен това всичкото това време се прави цялостен ремонт на основните улици там, тротоари,подземните кабели тръби и т.н. Изгражда се и противопожарна система! И не,не съм много много фен на Портних!
Мила

2016.01.26 | 20:56

2
Целите терми трябва да се покрият с козирка ,ако искаме да ги гледаме дълго,че пред входа има павилион за сувенири който прилича на бензиностанция не е никакъв проблем,това да му е недостатъка.Важна е площа с историческите разкопки,нали отиваме за тях да ги видим ,дали ще си купиш сувенир или не не е важно.

Добави коментар

Водещи новини