Започва 11-ото издание на най-големия у нас Фестивал за алтернативни спортове

  • 01 декември 2015 10:23

  • 1094
  • 0
Започва 11-ото издание на най-големия у нас Фестивал за алтернативни спортове
© Булфото

От днес до 3 декември ще се проведе 11-ото издание на най-големия у нас Фестивал за алтернативни спортове, екология и туризъм – Дни на предизвикателствата, съобщи БНР.

Заедно с традиционните прожекции на приключенски и екстремни филми, лекции и презентации на атлети и пътешествeници, посетителите ще могат да се включат в поредица от тематични уъркшопи, практически курсове, както и открити дискусии.

Ще има и изложение на спортна екипировка, туристически услуги, технологични и хранителни продукти, специализирани в областта на алтернативните и екстремни спортове и насърчаващи здравословния начин на живот сред природата.

Планинското бягане е акцентът тази година. Специален гост от Франция ще бъде звездният бегач Жулиен Шорие, носител цяла поредица от отличия от престижни състезания на световно равнище, в топ три на планинските бегачи.

От българска страна дисциплината ще представи Кирил Николов-Дизела, подобрил тази година времевия рекорд при преминаването на маршрута „Ком-Емине“.

Планинското бягане е един спорт, който не се нуждае от някаква прекалено скъпа екипировка, даже може да се каже, че не се нуждае от почти никаква екипировка и набира бързо сили в България, затова решихме да акцентираме върху него. Това е част от тренировката на абсолютно всеки спортист или на всеки активно живеещ човек, заяви пред БНР Иван Попов.

Последвайте канала на

1094 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини