Млад пианист от Русе ще свири джаз в "Карнеги хол" в Ню Йорк

  • 05 ноември 2015 10:11

  • 1481
  • 0
Млад пианист от Русе ще свири джаз в "Карнеги хол" в Ню Йорк
© Getty Images/Guliver

Младият пианист Николай Димитров от Русе ще свири на сцената на "Карнеги хол" в Ню Йорк на 27 март догодина, след като е спечелил първа награда в международния конкурс за музикални таланти "Американ протеже" с джаз импровизациите си върху "Мъртви листа" от Джоузеф Козма. Това съобщи осмокласникът от националното училище по изкуствата в крайдунавския град.

Това ще бъде втората изява на 14-годишния Николай Димитров в "Карнеги хол", след като през ноември м. г. той излезе два пъти в една вечер на тази сцена като носител на две награди - индивидуална и като дуо, от същия конкурс, но в раздела за пиано и струнни инструменти.

Младият пианист се занимава с джаз от три години, като през лятото е направил дебюта си на сцената на Международния джаз фестивал в Банско. В края на месеца момчето ще участва и в Националната джаз среща в Русе.

Николай Димитров е поканен да свири в навечерието на Коледа в Националната опера "Бастилията" в Париж, известна като "Опера Бастий". Там той ще се представи на 18 декември като лауреат на международния конкурс "Grand Prize Virtuoso-Paris".

Последвайте канала на

1481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини