Класическият пианист Мария Каракушева представя интересен концерт

  • 23 септември 2015 14:06

  • 1570
  • 0
Класическият пианист Мария Каракушева представя интересен концерт
©

На 25 септември класическата пианистка Мария Каракушева празнува 25 години от първото й стъпване на концертната сцена, а на тази дата, тази година тя ще навърши 30.

Събитието ще се състои в красивата и реновирана Зала 4 на Българското инженерно­архитектурно дружество (БИАД) на ул. Г.С. Раковски 108.

Мария е избрала да отпразнува годишнините си с изпълнения на изключително виртуозния Концерт за пиано и оркестър No.1 от Ференц Лист, но с премиерата на нов аранжимент, подарък за пианистката от полския композитор Якоб Ковалевски. В новата си версия, красивият концерт е адаптиран за пиано и струнен секстет, което ще е дебют за произведението в този формат.

За първи път гостите ще чуят и авторски композиции, повлияни от стила на гениалния съвременен френски композитор ­ минималист Ян Тиерсен.

В стремежа си да се открои максимално от традиционните класически концерти, събитието ще изненада публиката с алтернативното, театрално осветление на сцената, както и с огромна видео стена, на която всички ще видят един много личен и филм за Мария, създаден от режисьорката Ирена Даскалова.

Последвайте канала на

1570 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини