Правят музей на транспорта в Бургас

  • 04 юни 2015 12:22

  • 1595
  • 1
Правят музей на транспорта в Бургас
©

В Бургас ще има музей на транспорта. Това съобщи по време на церемонията по официалното откриване на депото на общинския превозвач „Бургасбус”, неговият управител инж. Петко Драгнев, цитиран от Фокус.

Днес бе представен и първият експонат реставриран автобус „Чавдар”. Инж. Драгнев разказа, че през 1947 година в Бургас е пусната първата вътрешноградска линия.

„Шейсет и осем години след това „Бургасбус” обслужва 32 млн. пътници годишно и изминава над 9 млн. км. пробег”, посочи той.

По неговите думи със започването на проекта за интегриран градски транспорт, обновяването на сервизната база и автобусния парк, повишаването на квалификацията на работещите в „Бургасбус” се е повишил броят на пътниците през последните години и съответно приходите на предприятието.

„49-те метанови автобуси, които работят на природен газ, допринасят Бургас да бъде чист и зелен град”, каза още инж. Драгнев.

Той обясни, че преди 40 години е започнала работа първата жена шофьор на автобус в предприятието. „Сега в „Бургасбус” почти 50% от служителите са жени”, посочи инж. Драгнев.

Последвайте канала на

1595 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FM

2015.06.06 | 14:16

1
Кога и къде ще направят Музей на дупките по пътищата.

Добави коментар

Водещи новини