Музеят "Земята и хората" показва как се промива злато от речен пясък

  • 03 април 2015 09:23

  • 1360
  • 0
Музеят "Земята и хората" показва как се промива злато от речен пясък
©

Започва Великденското изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни в рамките на традиционните "Дни на минералите" от днес до 5 април в Националния музей "Земята и хората", съобщиха от музея.

През трите дни в Интерактивния кът на музея ще има демонстрации за промиване на злато от речен пясък. Заниманията ще се водят от любители - колекционери на минерали - членове на Форум за съкровищата на България.

Заниманията за деца са в рамките на пролетните ваканционните игри, които музеят организира. Целта е любознателните да могат да опознаят богатствата, които природата ни е предоставила, и да се научат да добиват злато така, както са го правили народите, населяващи земите ни в древността.

Ще научат какъв път изминава златото от находищата си, колко търпение и умения се изискват, докато се стигне до ювелирния му блясък.

Може да бъде посетен и Геоложкият кът за деца. Разнообразните му модули са адаптирани за деца от всякаква възраст. В него те ще се запознаят с царството на минералите и ще разгадават тайните на планетата ни. Работното време на музея е от 10.00 до 19.00 часа, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

1360 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини