Създателят на "Английският пациент" гостува у нас

  • 26 септември 2014 08:34

  • 868
  • 0
Създателят на "Английският пациент" гостува у нас
©

Писателят Майкъл Ондатджи - автор на бестселъра "Английският пациент", гостува у нас, съобщиха от издателството "Лъчезар Минчев", цитирани от БТА.

Той идва по програма на швейцарска фирма за часовници за подпомагане на млади творци от известни, утвърдени и опитни техни колеги. В случая утвърденият и опитен творец е Майкъл Ондатджи, а младият е българският писател Мирослав Пенков, автор на сборника с разкази "На Изток от Запада".

Ондатджи е пожелал в рамките на своето посещение да се срещне и с българските си читатели. Срещата ще се състои от 18.00 ч. днес в книжарница "Хеликон България".

След кратко представяне на гостите Мирослав Пенков ще зададе въпроси на Майкъл Ондатджи, който ще отговори нашироко за своя живот и за писателската си работа, посочват организаторите. Ще бъдат прочетени и откъси от произведения на двамата.

Накрая присъстващите ще могат да зададат своите въпроси към Ондатджи и да получат автограф от него върху новото българско издание на романа му "Английският пациент". Желаещите ще могат да получат автограф и от Мирослав Пенков върху неговия сборник с разкази "На Изток от Запада".

Последвайте канала на

868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини