Стоянович извади Вапцаров от соцмузея

  • 08 май 2014 07:26

  • 1667
  • 2
Стоянович извади Вапцаров от соцмузея
©

Паметникът на Никола Вапцаров, дело на големия български скулптор Николай Владов-Шмиргела, бе изваден от музея на социалистическото изкуство и върнат на неговото старо място - в двора на Националната художествена галерия откъм улица "Московска" в столицата, съобщава в. "Всеки ден".

Монументът на поета е поставен на същия пиедестал, откъдето преди 2 години и половина бе демонтиран по нареждане на тогавашния министър на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

На повторното откриване на паметника присъстваха почти цялата парламентарна група на БСП, шефът на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, министърът на културата Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,, бившият министър на културата Георги Йорданов, проф. Николай Овчаров, Анжел Вагенщайн.

Последвайте канала на

1667 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.05.11 | 22:05

2
ще ме изкефи и да построят отново мавзолея и да сложат пак мумията вътре хахахахаха. преди това обаче, да му извъртят и по един федерос на изгнилия комунистически гъз, да го 'почетат' да е6а партизанско-селската пасмина малоумна да е6а! :)))))))))
Ц

2014.05.08 | 16:05

1
Крайно време беше. Този човек няма място в соцмузей.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини