Откриват годишната изложба "Карикатура"

  • 01 април 2014 09:31

  • 1242
  • 0
Откриват годишната изложба "Карикатура"
©

Годишната изложба "Карикатура" ще бъде открита от 18.00 ч. днес в галерията на Съюза на българските художници, съобщиха организаторите.

Традиционното събитие прави ежегоден преглед на най-високите постижения на съвременните български художници, работещи в областта на различните жанрове на карикатурата.

Изложбата си поставя за цел да стимулира развитието на изкуството на карикатурата в България и да допринася за популяризиране на творчеството на българските карикатуристи в страната и в чужбина.

Експозицията е събрала последните творби на автори, познати ни от периодичния печат. Темите са разнообразни, вдъхновени от ежедневието, политиката, проблемите на съвременния човек. Политическата сатира и шаржовете на популярни личности представляват една значителна част от показаните произведения.

На церемония при откриването на изложбата ще бъдат връчени награди на Съюза на българските художници, на секцията "Карикатура" за цялостно творчество, на Столичната община - "Доньо Донев", на медийните партньори.

Изложбата се организира от секцията "Карикатура" към Съюза на българските художници, съобщава БТА.

Последвайте канала на

1242 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини