Шерлок влиза в свой музей

  • 24 март 2014 07:13

  • 712
  • 0
Шерлок влиза в свой музей
©

Шерлок Холмс, най-големият детектив в литературата, има собствен музей в Лондон от 1990-а насам. Влиза в него с лула и цигулка на 27 март и чака любители на кримито, пише "Монитор".

Адресът е известен – Бейкър стрийт 221 - точно там, където го е настанил в книгите си сър Артър Конан Дойл.

На първия етаж има малка спалня, а до нея дневна. Още от входа посреща икономът на дома, облечен в дрехи от XIX век. Той е любезен с туристите като истински английски джентълмен. С подобно облекло е и девойката, която старателно почиства инструментите до камината. По стените около дървената стълба към втория етаж са окачени снимки на Лондон отпреди век. Гостната и кабинетът са обзаведени елегантно и изискано. До писалищната маса е разположена чантата на д-р Уотсън, а бюрото, на което се предполага, че се разнищват престъпления, е отрупано с книги и лупи.

В специален кът са отделени части от жертви на престъпления, например отрязани уши или пръсти. До тях пък са инструменти на престъпления и знаци на „тъмните сили” като вуду кукла и копито от козел. След този контакт с не дотам чисти сили на третия етаж ви посрещат восъчните фигури на герои от книгите на Артър Конан Дойл - тези, чиято съдба прецизно и точно разгадава Шерлок Холмс. Тук са мъжът с кривите устни до надгробния ритуал, виолетовата страшна лейди, луничавата банда, а за ужас на хората с по-слаби нерви даже и Джак Изкормвача.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
712 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини