Ирина Бокова: Трябва да можем да се обединяваме

  • 30 ноември 2013 17:12

  • 1470
  • 4
Ирина Бокова: Трябва да можем да се обединяваме
©

Много често хората, с които се срещам знаят много за България. Ние сме организация, която е свързана дълбоко с изкуството и културата. България е много разпознаваема от хората,с които се срещам, защото е стара култура. Има нещо много добро в това и от гледна точка на това е много добре, че аз съм на този пост.  Това каза генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова в предаването "120 минути" по БТВ.

"Всеки идва от някакво семейство. Моето семейство ми е дало много правилно отношение към живота и ценностите. Трябва човек да е справедлив, честен и много други. Странно ми е,че хората ме питат за моето семейство, а не за постиженията му. Това се случва само в България, по света не е така. Аз съм имала един интересен живот. Моето поколение е търсило пътя към истината", заяви Бокова.

"С тревога следя събитията, които се случват в България и смятам, че не трябва да се губи някаква по-далечна перспектива за страната. Ние трябва да можем да се обединяваме и да постигаме консенсус в името на някаква национална цел, едватогава всичко ще бъде наред", смята Ирина Бокова.

"Аз съм много щастлива баба на 5 внука, виждам ги често, но по Скайп", каза още тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1470 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.12.02 | 01:15

4
БСП Е КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ, В НЕЯ СОЦИАЛИСТИ НЯМА. ИМЕТО И Е БКП - БЕЗРОДНИЧЕСКА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ
НИЕ

2013.12.01 | 18:22

3
ГОЛЕМИТЕ ПРЕВАТИЗАЦИИ--ВИНА ЗА ТОВА ИМА И ТАЗИ КУЧКА!

2013.12.01 | 12:08

2
НИЕ СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ, НО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ С НАСЛЕДНИЦИ НА ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ, КОИТО ДНЕС ИМАТ ПАРИ И ВЛАСТ ЗА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ. В ГЕРМАНИЯ ОБЕДИНЯВАТ ЛИ СЕ С НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ХИТЛЕР?

2013.12.01 | 11:44

1
Как да се обединим с червените чорбаджии-изедници? Те искат да унищожат България и народа ни!

Добави коментар

Водещи новини