Беларуска художничка рисува с нефт (снимки)

  • 29 ноември 2013 12:22

  • 3125
  • 3
Беларуска художничка рисува с нефт (снимки)
©

Истинският творец може да създаде невероятни произведения на изкуството от почти всякакъв материал. Дори от грозно и лепкаво петно нефт, пише сп. "Обекти", позовавайки се на Express.

Доказателство за това е Людмила Жиженко от Беларус.

Дълги години Людмила е била дизайнерка в петролна компания, преди да преоткрие себе си и новата си техника на рисуване през 2009 г. Преди това тя рисувала с водни бои, но запалителната течност е нова за нея. И вече е предпочитаният материал, с който художничката работи. Нейните картини са елегантни и имат някакъв класически чар.

За рисунките си Людмила ползва нефт, който се добива от региона Гомел в югоизточната част на страната. За да създаде една от своите картини, художничката се нуждае от около 10 грама нефт.

"Много важно е да нанасяш щрих след щрих, защото в противен случай нефтът изсъхва бързо и след това ще бъде много трудно да се правят промени", споделя Людмила. Поради химическия състав на своя предпочитан материал тя рисува преди всичко навън. Повечето от картините й са пейзажи и портрети.

"Цветът на нефта е цветът на нашата земя - кафяв. Той изобразява плодородие и в комбинация с бяло може да пресъздава емоции и тишина", коментира художничката.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3125 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.12.03 | 16:07

3
Като са с руснаците и си имат нефт даже за такива работи.

2013.12.03 | 02:47

2
Уникални картини!

2013.12.02 | 16:19

1
чакай да се сетя, кой ги купува тези картини......

Добави коментар

Водещи новини