Изложба "Детски майсторлъци" е открита в музея в Перник

  • 18 септември 2013 17:59

  • 741
  • 0
Изложба "Детски майсторлъци" е открита в музея в Перник
©

Изложба "Детски майсторлъци" бе открита днес в регионалния исторически музей в Перник. В експозицията са подредени предмети, изработени от деца по време на лятната интерактивна изява "Ваканция в музея - 2013", предаде БТА.

Повече от 700 деца през юли и август са посетили културната институция. Под ръководството на майстори-занаятчии, художници и краеведи децата са се запознали със занаяти, характерни за родния край.

За тях са били отворени вратите на грънчарска работилница, музикално, художествено и приложно ателие, екологична работилница.

Най-голям интерес децата са проявили към грънчарското колело на Светослав Желязков, както и към приложното ателие на етнолозите Цвета Бакарска и Милена Карамфилова, казаха от музея.

В заниманията са се включили и деца от предучилищна възраст. Поради големия интерес музейните специалисти са организирали пътуващо "Музейно школо", което е обиколило детски градини в Перник и с. Дивотино.

Тазгодишната "Ваканция в музея" се състоя за трети път. Интересът от страна на пернишките деца към лятната "музейна работилница" става все по-голям, отбелязват от културната институция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
741 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини