Срещу вандалите с графити

  • 30 август 2013 09:01

  • 1212
  • 0
Срещу вандалите с графити
©

Нестандартен естетически експеримент във Враца показа как може да се опазват подлезите от вандалски набези. Два месеца след като най-голямото съоръжение в областния град бе изрисувано от художници, стенописите са непокътнати, а хората идват тук като в художествена галерия.

Обичайно пешеходците бързат да преминат през зле осветените и надраскани подлези, но тук ритъмът е друг. Малки и големи се спират и с интерес разглеждат майсторски изрисуваните природни и исторически забележителности на Враца.

Млада майка пък специално е довела 4-годишния си син, за да види, макар и на картина тракийските съкровища, паметниците
и архитектурните шедьоври, показва репортаж на БНТ. "Обяснявам му за места, където не сме ходили, показах му например водопада, там не сме били, макар че сме от Враца, и Вола му показах, аз съм ходила, но той не е", казва тя.

Очакванията на организаторите на графити феста Враца рефреш се оправдаха и засега няма посегателства върху образите на националните герои Ботев и Левски, на тракийската принцеса и свети Софроний Врачански. "Разликата е огромна между някогашния подлез и сега, приятно е човек да мине тук", споделя жена

Хората се надяват, че подземната художествена галерия ще остане невредима и след началото на учебната година, когато през подлеза ще минават стотици деца от съседните училища.

Последвайте канала на

1212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини