Започва Осмият международен пленер по живопис

  • 28 август 2013 10:53

  • 731
  • 0
Започва Осмият международен пленер по живопис
© Булфото

От 28 август до 16 септември започва Есенен салон на изкуствата в архитектурно-историческия резерват "Боженци". Организатор е общинската администрация.

В него участват шестима български художници и двама майстори  от побратимения с Габрово руски град Мытищи. На финална ще има обща изложба, която ще се открие на 4 септември в градската художествена галерия "Христо Цокев".

От 6 до 8 септември в архитектурно-етнографския комплекс ще се съберат майстори на народните художествени занаята от страната и от чужбина. Те ще демонстрират на открито в музея уменията си по дървостругарство в майсторска надпревара, а през трите дни богата фолклорна програма и театрални представления на открито ще съпътстват проявата.

Международният фестивал "Дни на камерната музика" ще събере в дните от 9 до 16 септември световноизвестни изпълнители на класическата музика от страната и чужбина. Тази година гост-изпълнител на габровския фестивал ще бъде проф. Минчо Минчев, с когото ще пристигнат млади таланти от неговия международен майсторски клас.
 

Последвайте канала на

731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини