Читалня под небето в Разград

  • 01 юли 2013 09:27

  • 1844
  • 0
Читалня под небето в Разград
©

Разградската библиотека си има "Читалня под небето". Тя ще работи до 1 септември за всички деца и юноши, които обичат книгите. Освен да четат, малките посетители ще могат да рисуват, да играят и дори сами да съчиняват различен край на популярни истории, разказва БНТ.

Над 150 деца от града, страната и даже от чужбина са посещавали редовно лятната читалня на открито пред библиотеката миналата година. През това лято интересът е още по-голям.

"В "Читалня под небето" колеги по график от библиотеката ще дежурят и ще оказват съдействие на нашите посетители и почитатели, които да си прекарат добре лятната ваканция", разказва Жанета Александрова, директор на библиотеката.

На най-малките, които още не познават добре буквите, ще им четат по-големите. Ще им помагат и служителите на библиотеката.

"Ние сме предвидили и такива тематично насочени инициативи, които включват "разкажи ми история". Тоест дават право на нашите деца сами да фантазират и да измислят края на дадена история или приказка. Предвидили сме драматизации по творби на детски писатели", пояснява още директорът на библиотеката.

Малките посетители ще имат възможност и да нарисуват една приказка без край, в която да включат всичките си любими герои.

Лятната читалня се провежда за трета поредна година и вече е любима не само на децата, но и на техните родители.

Последвайте канала на

1844 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини