Музиканти свирят на тикви и моркови

  • 16 май 2013 09:31

  • 1669
  • 0
Музиканти свирят на тикви и моркови
©

Необичайният Зеленчуков оркестър прави концерти по цял свят, на които свири единствено на собственоръчно направени инструменти от зеленчуци. След изпълненията на живо музикантите дори могат да направят зеленчукова супа от инструментите, с която да почерпят зрителите, пише "Новинар".

Инструментите се правят от самите музиканти,
като един инструмент обикновено може да се използва само за един концерт или един ден в звукозаписното студио. Причината за това е, че те са от свежи или изсушени зеленчуци, превърнати в произведения на музикалното изкуство. Така например, под изкусните пръсти на изпълнителите тиквите се превръщат в барабани или триъгълници, а морковите стават на флейти или рогове.

Разнообразието от звуци се допълва от лук, артишок, целина, създавайки, както музикантите сами казват, „разнородно множество от акустични бисери, странни и непознати звуци от органичен произход”.

Зеленчуковият оркестър е създаден през 1998 г. във Виена, но изнася концерти по цял свят, като вече е бил в Париж, Хонконг, Москва, Истанбул, Лондон, Сингапур и др. Последната изява на нетрадиционните музиканти беше в Мадрид, където свириха за стогодишния юбилей на пазара „Сан Мигел”. Освен това виенският Зеленчуков оркестър може да се похвали и с три студийни албума.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1669 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини