Украинка рисува с морски пясък и раковини

  • 08 март 2013 15:45

  • 3955
  • 0
Украинка рисува с морски пясък и раковини
©

Украинка рисува с морски пясък и раковини. Артистката подбира материалите за своите произведения от плажовете на Черно и Азовско море.

Светлана Иванченко създава своето уникално изкуство в продължение на 20 години. Изработката на една картина обаче никак не е лесна, защото художничката събира материалите много дълго време. Светлана подбира пясъка и мидите по цвят и размери. От 10-12 килограма, тя използва не повече от 30 грама от тях. След като е намерила необходимите материали, Иванченко скицира с молив рисунката и започва да лепи различните частици.

"Материалите, които използвам ми напомнят за детството, защото съм израснала на брега на морето. Живея в града повече от 20 години и с тези картини искам да си създам малко топлота", споделя Светлана.

Професионалните художници я приемат за техен колега, въпреки че тя няма специално образование, предаде БНТ.

"Удивен съм от тези картини. Това, което най-много ме изненадва е, че те са създадени с техника, която най-вероятно не се използва от нито един професионален художник. Но не можем да кажем, че тя не е професионалист в работата си", казва експертът Владимир Куличихин.

Художничката има над 80 произведения от пясък, миди и рапани, повечето от които са разпродадени на колекционери от Русия, Израел и Германия. Сега артистката планира да направи и самостоятелна изложба с любимите си творби.

Последвайте канала на

3955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини