Мане гостува в Лондон

  • 25 януари 2013 19:43

  • 1853
  • 0
Мане гостува в Лондон
©

Експозиция с творби на видния френски импресионист Едуар Мане ще бъде открита в Кралската академия в Лондон. Въпреки че обилният снеговалеж забави пристигането на една от картините, любителите на изкуството могат да се насладят на творбите на Мане още утре, съобщи БНТ.

Изложбата в Лондон представя портрети на Мане. Независимо че близо половината от творбите на художника представляват изображения на хора, това е първата експозиция с портрети на автора. Мане рисува своето семейството, приятелите си, но също и литературни, политически и артистични фигури на своето време. Сред творбите в експозицията в Лондон се отличава автопортрет на художника, както и картини, на които са изобразени сестра му и неговата съпруга. В изложбата са включени също платна на някои негови известни приятели, сред които и художника Клод Моне.

"Това е най-голямата изложба от този род във Великобритания. Днес Мане вдъхновява модернистите със своето майсторство и използването на черни тонове", казва Мариан Стивън - куратор на изложбата.

В експозицията "Мане: животът в портрети" са включени общо 50 творби. Изложбата може да бъде разгледана в Лондон до 14-ти април.

Последвайте канала на

1853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини