Празнуваме Нова година с Хамлет

  • 26 декември 2012 20:02

  • 1751
  • 0
Празнуваме Нова година с Хамлет
©

Артистична покана към ценителите на високото изкуство отправя Народният театър. В новогодишната вечер на голяма сцена ще се играе разрушителният "Хамлет" на Явор Гърдев, пише "Стандарт"

Най-обсъжданият и скандален спектакъл е продължител на традицията трупата да изважда тричасово зрелище, чиито последни аплодисменти заглъхват броени минути преди гърмежа на шампанското. 

През 2011-а заключителният акорд удари "Сирано дьо Бержерак" на Теди Москов, а година по-рано - "Полет над кукувиче гнездо", режисиран от Александър Морфов.

Идеята за празнуване с "Хамлет" идеално пасва за зрители, които ще искат да продължат купона на площад "Батенберг", тъй като веднага след падането на завесата могат да кажат наздраве на открито с "Акага", Йорданка Христова и много други звезди.

30 декември пък е последна дата за арт забавление в Театър 199. Там се играе "Късмет по дяволите" по текстове на емблематичните бунтари Джак Керуак и Чарлз Буковски. Прозренията на американските писатели ще се омесят в приятно представление, изнесено от  Пламен Сираков, Георги Кадурин и чаровната Мариана Миланова. В Сатирата се играе премиерно "Прелестите на изневярата" от руския автор Валентин Красногоров, режисирана от Йосиф Сърчаджиев. Няколко любовни двойки изпадат в  критични ситуации. Сближава ги общият мотив за изневярата и нейните версии.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1751 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини