В Кьолн отвори врати най-голямото световно изложение за компютърни игри

  • 23 август 2023 14:07

  • 1547
  • 0
В Кьолн отвори врати най-голямото световно изложение за компютърни игри
© Getty Images (архив)

Най-голямото световно изложение за компютърни игри - "Геймском" (Gamescom), което се провежда в Кьолн, отвори врати за посетители, съобщава ДПА.

Днес панаирът може да бъде посетен от представители на сектора и журналисти, а от утре е отворен за всички. Изложението продължава до неделя, а билетите за събота са вече изцяло разпродадени.

В рамките на панаира 1227 изложители представят нови игри, хардуер и други продукти. Сред тях личат имената на компании като "Нинтендо" (Nintendo), "Нетийз" (Netease), "Тенсънт" (Tencent) и "Юбисофт" (Ubisoft). Свои продукти показват и стрийминг платформи и услуги като "Нетфликс" (Netflix), "Дисни плюс" (Disney+), "Крънчирол" (Crunchyroll) и "Амазон прайм" (Amazon Prime).

Топ 10 на най-очакваните игри за 2023 г.

Очаква се броят на посетителите да надхвърли този от 2022 г., когато изложението беше разгледано от 265 000 души. През 2019 г. панаирът регистрира рекордните 373 000 посетители.

Изложението беше формално открито снощи с шоу с участието на режисьора Зак Снайдър, който представи сериала "Бунтовническа луна" (Rebel Moon). Той ще бъде излъчен по "Нетфликс" в края на тази и началото на следващата година. Заедно с филма ще бъде пусната и компютърна игра.

Довечера панаирът ще бъде посетен от германския министър на икономиката Роберт Хабек и премиера на провинция Северен Рейн-Вестфалия Хендрик Вуст, информира БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1547 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини