Куклата Барби порасна с около пет сантиметра и вече е подходяща за деца на три години

  • 13 януари 2023 10:33

  • 1310
  • 0
Куклата Барби порасна с около пет сантиметра и вече е подходяща за деца на три години
© Getty Images (архив)

Куклата Барби отново е преобразена, но този път във версия за деца на три години и малко по-висока от класическия вариант, предадоха БТА и Асошиейтед прес.

Играчката, наречена "Моята първа Барби"  е малко над 34 сантиметра - с около пет сантиметра по-висока от традиционната кукла, с по-голяма талия и прикрепено скромно бельо в телесен цвят, което не може да бъде отстранено. Изработена е и от по-мек материал. 

Тоалетите ѝ са съобразени с детската мода - щампите върху дрехите ѝ са на сърца, звезди и цветя. Аксесоарите ѝ са по-големи, подходящи за детските ръце, а косата ѝ е много дълга за по-лесно разресване.

Пускат на пазара бременен Кен за Коледа

Крайниците на "Моята първа Барби" са подвижни, като при някои предишни версии на куклата, а чертите на лицето ѝ остават разпознаваеми. Пръстите обаче са свързани, като по този начин се елиминират честите оплаквания, че ръцете на Барби се захващат за дрехите ѝ, когато децата се опитват да ги облекат.

От компанията производител "Мател" обясниха пред Асошиейтед прес, че новата версия на Барби е съобразена с отзивите на родителите.

Разговаряме с родители и деца почти 365 дни в годината. Започнахме да чуваме, че и по-малките деца искат да играят с Барби. Родителите са загрижени, че малчуганите нямат фините двигателни умения, за да имат положително игрово изживяване с нашата традиционна модна кукла, коментира Лиса Макнайт, изпълнителен вицепрезидент на фирмата.

Новата кукла се предлага с различни цветове на кожата и на косата. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини