Румънският град Яш ще е домакин на 15-ото издание на Световното първенство по електронни спортове през 2023 г.

  • 13 декември 2022 22:42

  • 1942
  • 0
Румънският град Яш ще е домакин на 15-ото издание на Световното първенство по електронни спортове през 2023 г.
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Заместник-кметът на Яш Даниел Журавле официално пое флага за организацията на 15-ото издание на Световното първенство по електронни спортове, което ще се проведе в Яш през идната година, съобщи БТА, позовавайки се на информация от кметството на Яш.

„Яш е динамичен и енергичен град. Имаме най-младото население в Румъния, креативна младеж, запалена по всичко, което включва игрите и света на електронните спортове. Като град, който е сърцето на културата и историята в Румъния и в същото време, ИТ център със забележителен растеж, имаме всички предпоставки да организираме 15-ото издание на Световното първенство по електронни спортове по запомнящ се начин. Нямаме търпение да развиваме съвместно бъдещето на индустрията за електронни спортове заедно с Международната федерация по електронни спортове", каза зам.-кметът Даниел Журавле.

Българин спечели 2 млн. долара от електронни спортове (видео)

В Световното първенство по електронни спортове в Яш се очаква да участват над 800 спортисти от над 130 нации, като в предишното, 14-о издание на първенството, провело се в Бали, Индонезия, участваха  над 600 състезатели, представляващи 105 държави.

Румъния за втори път ще е домакин на най-голямото събитие на Международната федерация по електронни спортове. Яш е историческата столица на Румъния и е добре известен като седалище на няколко престижни университета. Градът предлага вълнуваща възможност за Международната федерация по електронни спортове да взаимодейства с ново поколение фенове на електронните спортове и да разшири семейството на електронните спортове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини