Ще зареже ли Call of Duty PlayStation?

  • 21 ноември 2022 14:11

  • 996
  • 0
Ще зареже ли Call of Duty PlayStation?
© Instagram

Какво ще е бъдещето на Call of Duty? Дали емблематичната игра ще продължи да се предлага само за потребителите на Microsoft - без значение дали става въпрос за Xbox или обикновен PC, или и собствениците на PlayStation ще имат достъп до култовата игра?

Този въпрос започна да вълнува геймърите от цял свят, след като Microsoft започна процедура по придобиване на Activision Blizzard - компанията зад COD. Сделката е на стойност 68.7 млрд. долара и се очаква да бъде финализирана през средата на идната година. 

Вижте дългоочаквания трейлър на играта World of Warcraft: Dragonflight

Фил Спенсър, шефът на Microsoft Gaming, коментира опасенията и сложи край на спекулациите веднъж завинаги. "Call of Duty ще продължи да се предлага и за PlayStation", категоричен беше той.  От Sony обявиха сделката на Activision Blizzard с Microsoft за "неадекватна по много причини" и именно тогава започнаха слуховече, че идва краят на Call of Duty за PlayStation.

От Microsoft признават, че новият Call of Duty, Modern Warfare II, се представя отлично на PlayStation - както като гейминг изживяване, така и като пазарни резултати. Същото важало и за Xbox. Именно затова от Microsoft щели да рискуват твърде много, ако решат да се лишат от PlayStation изданието на COD, пише каналът Vbox7.

Теодора Павлова
996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини