Пловдив набляга на културата през 2017 г.

Проектобюджетът на Пловдив за 2017 година набляга върху развитието на културната инфраструктура, съобщи кметът Иван Тотев.

Планираната финансова рамка на града е в размер на 276 066 000 лева, от тях 55 милиона са предвидени за капитално строителство. За реконструкцията на площад "Централен" са заделени три милиона лева. Очаква се процедурата за инженеринг, включваща работен проект и изпълнение, да стартира веднага след окончателното одобрение на техническото задание от Националния институт за недвижимо културно наследство.

По един милион лева са заложени за обновлението на кино "Космос" и художествената галерия. С 350 000 лева ще бъдат социализирани Одеона и северната част на Римския форум, а с два милиона лева ще се изгражда новото площадно пространство около Голямата базилика.

Средства за заделени и за инфраструктурата на Стария град. С около 160 000 ще бъде завършена реконструкцията на Етнографския музей, а с 200 000 лева ще се облагороди пространството около Жълтото училище, а на Античния театър цялостно ще се подмени сцената.

През 2017 г. се предвижда да бъдат реализирани 18 милиона лева по съвместния проект с Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/ за реконструкцията на бул. "Руски", "Шести септември", ул. "Коматевско шосе" и изграждането на новия бул. "Северен".

Два милиона лева са заделени за нови тротоарни настилки в целия град, а други два милиона ще се реконструира ул. "Остромила". Започва изграждането на нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски".
Проектобюджетът на Пловдив за 2017-та година ще бъде гласуван на сесията на Общинският съвет на 26 януари.

Коментари

  1. 2017.01.11 | 18:23

    А Веждю набляга на винцето! Твърдият алкохол вече му е противопоказен.

  1. 1

Напиши коментар

Игри

още

Анкета

В кои области Българското председателство на Съвета на ЕС бележи реални успехи до момента?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?