Никол Кидман се чувства "изложена на показ и уязвима" в еротичната драма Babygirl, представена на кинофестивала във Венеция

  • 30 август 2024 21:41

  • 532
  • 0
Никол Кидман се чувства "изложена на показ и уязвима" в еротичната драма Babygirl, представена на кинофестивала във Венеция
© Gettyimages

Никол Кидман представи еротичната си драма "Babygirl" на кинофестивала във Венеция, споделяйки, че се чувства "изложена на показ и нервна", докато контролираната интимност на снимачната площадка се прожектира на големия екран пред световна публика, съобщава БТА. 

Кидман е заснела поредица от рисковани филми през кариерата си, включително "Широко затворени очи" на Стенли Кубрик, чиято премиера беше във Венеция преди 25 години.

Актрисата обаче сега сподели пред репортерите, че е силно разтревожена от реакцията на последния ѝ филм.

Ролята на Мария Калас е била най-трудната за Анджелина Джоли досега

В Babygirl Никол Кидман играе Роми, успешна изпълнителна директорка в Ню Йорк, която излага на риск както кариерата, така и семейството си, впускайки се в страстна афера с млад, опортюнистичен стажант.

"Снимането на филма с тези хора тук беше деликатно, интимно и много, много дълбоко", каза Кидман, която седеше заедно с режисьорката Халина Рейн и колегите си Антонио Бандерас и Харис Дикинсън, които играят ролите на нейния съпруг и любовник.

"Това обаче определено ме оставя изложена на показ, уязвима и уплашена... ", добави тя. "Всички сме малко нервни, така че си казах, че се надявам ръцете ми да не треперят".

Заснет от жена режисьор, Babygirl внася женска гледна точка към жанра на еротичния трилър, докато изследва най-мрачните фантазии на Роми, които тя не може да осъществи в границите на своя привидно успешен брак.

"Много се радвам, че мога да направя филм за женското желание, но това е и филм за жена в екзистенциална криза и той е многопластов", каза на свой ред режисьорката Халина Рейн.

Babygirl разкрива дълбоките различия в начина, по който по-младите и по-възрастните поколения гледат на секса в град, в който цари политическа коректност.

"Мисля, че като цяло има объркване относно това как да се държиш по време на секс", каза Харис Дикинсън, хвалейки работата на координатора по интимност, който е помогнал на актьорите да преодолеят естествените си бариери. 

Никол Кидман, която през 2002 г. спечели "Оскар" за най-добра актриса за ролята си на Вирджиния Улф в "Часовете", е работила с много от водещите режисьори мъже от своето поколение. Актрисата споделя, че преди няколко години е решила да насърчава жените режисьори като Рейн.

"Сега ще застана зад много жени режисьори, за да се опитам да променя съотношението", каза Кидман.

Шест от 21-те филма в конкурсната програма на кинофестивала във Венеция, който ще продължи до 7 септември, са режисирани от жени, включително Babygirl. Миналата година пет от 23-те състезателни филма бяха дело на жени. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
532 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини