Филмът "Пришълецът: Ромул" оглави боксофис класацията на Северна Америка

  • 19 август 2024 22:38

  • 407
  • 2
Филмът "Пришълецът: Ромул" оглави боксофис класацията на Северна Америка
© Gettyimages

Научнофантастичният хорър "Пришълецът: Ромул" оглави боксофис класацията на Северна Америка, съобщават световните агенции.

Филмът, режисиран от уругваеца Феде Алварес, реализира приходи от 41,5 милиона долара през дебютния си уикенд в киносалоните на САЩ и Канада. Постъпленията му от международните пазари възлизат на 66,7 милиона долара. 

Действието на "Пришълецът: Ромул" се развива между това на първите два филма от поредицата - емблематичните "Пришълецът" (1979) на Ридли Скот и "Пришълците" (1986) на Джеймс Камерън. Главната роля изпълнява актрисата Кейли Спейни.

Пришълецът е най-страховитото чудовище в историята на киното

"Пришълецът: Ромул" е деветият филм от вселената на "Пришълецът", чието начало преди 45 години поставя едноименният хорър на Скот. Анализаторите определят дебюта му в северноамериканския боксофис като "отличен". 

След три седмици на върха филмът "Дедпул & Върколака" от киновселената на "Марвел" с Райън Рейнолдс и Хю Джакман в главните роли отстъпи на втора позиция с постъпления от уикенда в размер на 29 милиона долара. 

В международния боксофис продукцията, режисирана от Шон Леви, още миналата седмица прехвърли емблематичния праг от 1 милиард долара. 

След отличния си дебют миналата седмица, когато зае второто място, романтичната драма "Никога повече" по романа на Колийн Хувър с Блейк Лайвли в главната роля тази седмица е на трета позиция с приходи от уикенда, възлизащи на 24 милиона долара. 
       
Четвъртото и петото място в боксофис класацията на Северна Америка заемат съответно "Туистърс" и ремастерираната по случай 15-ата й годишнина анимация "Коралайн и тайната на огледалото". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 9,8 милиона долара и 8,4 милиона долара. 

Според анализаторите успешното представяне в боксофиса на продължения като "Пришълецът: Ромул", "Дедпул & Върколака" и "Туистърс" свидетелства за "неоспорим подем на филмовата индустрия". 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
407 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.19 | 22:57

1
Когато ООН избият крaвите, ей с тия голями хле барки ще ви хранят.

2024.08.19 | 23:05

2
Точно така!

Добави коментар

Водещи новини