"Кунг-фу панда 4" отново е начело на бокс-офис класацията на Северна Америка

  • 18 март 2024 12:28

  • 228
  • 1
"Кунг-фу панда 4" отново е начело на бокс-офис класацията на Северна Америка
© Getty Images

Филмът "Кунг-фу панда 4" остава начело на северноамериканския бокс-офис и във втория си уикенд в киносалоните, предадоха Асошиейтед прес и АФП. 

Продукцията на "Юнивърсъл" и "Дриймуъркс анимейшън" реализира приходи от 30 млн. щатски долара от продажбата на билети, показват последните данни на студиото в неделя.

Франчайзът с гласа на Джак Блек донесе над 1,9 млрд. щатски долара в бокс-офиса, откакто се появи през 2008 г. и доведе до създаването на няколко анимационни поредици, късометражни филми, видеоигри и други. 

Нетфликс подготвя анимационна поредица "Кунг-фу панда"

Четвъртата част, която се излъчва в 4067 кина в Северна Америка, реализира приходи от 107,7 млн. щатски долара на вътрешния пазар. 

През миналия уикенд в над 1000 киносалона пристигнаха няколко нови филма, включително този за кучето на Марк Уолбърг - "Артър", комедийната сатира The American Society of Magical Negroes и трилърът Love Lies Bleeding ("Любовта кърви") с участието на Кристен Стюарт. 

Зрителският интерес обаче все още принадлежи на франчайзи, включително на "Дюн: Част втора", който заема второ място в боксофис класацията на Северна Америка през третия си уикенд с постъпления от продадени билети в размер на 29,1 млн. щатски долара. Това е едва 37 процента спад спрямо миналия уикенд. 

До момента филмът на режисьора Дени Вилньов спечели 205,3 млн. щатски долара на вътрешния пазар. Първата част, която беше пусната едновременно в кината и стрийминг платформите, се ограничава до около 435 млн. щатски долара в световен мащаб, докато втората вече е с почти 500 млн. щатски долара в световен мащаб, отбелязва Асошиейтед прес.

"Артър" се представи най-добре от премиерните фирми, като се нареди на трето място в бокс-офиса със 7,5 милиона щатски долара от 3003 киносалона в САЩ и Канада. Продукцията е базирана на истинската история на приключенски състезател, който се сприятелява с бездомно куче по време на опасен 435-километров преход в Доминиканската република. 

Четвърти и пети в бокс-офиса на Северна Америка са съответно хорърът Imaginary с приходи от 5,6 млн. щатски долара и "Кабрини", донесъл постъпления от 2,8 млн. щатски долара миналия уикенд, допълва БТА.   

Филмът Love Lies Bleedin е в 1362 кина в Северна Америка и спечели 2,5 милиона щатски долара. Трилърът, чието действие се развива през 80-те години на миналия век, разказва за управителка на фитнес зала (Кристен Стюарт) и бодибилдърка (Кати О'Брайън). Продукцията е на шесто място в бокс-офиса. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
228 1

Коментари 1

Добави коментар
Нашата селска пръчка с тъп поглед

2024.03.18 | 13:05

1
бакалова няма ли да озвучава и там някое животно

Добави коментар

Водещи новини