Ерика Баду ще има главна роля в политически трилър

  • 20 август 2012 14:30

  • 768
  • 0
Ерика Баду ще има главна роля в политически трилър
©

Аренби певицата Ерика Баду ще играе главна роля в трилъра Maker of Saints, отбелязващ нейното завръщане към актьорската игра, пише сайтът Indie Wire.

Носителката на "Грами" ще играе Бърд Кинкайд, афроамериканка, която се самоубива след изпълнена с насилие връзка, а в различни моменти от живота и кариерата й се намесват медийни манипулации и политически интереси. Животът й се обърква още повече, когато нейната най-добра приятелка се обръща срещу нея заради бързия й пробив в света на изкуството и връзката й с влиятелна личност в сферата. Действието се развива паралелно с конгреса на демократите в Денвър през 2008 г., пише dnevnik.bg.

Maker of Saints е екранизация по романа на Тулани Дейвис, вдъхновен от вдъхновена от смъртта на кубино-американската художничка и скулптурка Ана Мендиета, която се самоубива след конфликти със съпруга си. Режисьор е Гари Грайк, досега работил предимно по късометражни и документални продукции.

Изявите на Ерика Баду в киното включват роли във филми като режисьорския дебют на Дейвид Духовни House of D (2005), "Блус брадърс 2000" и "Правилата на дома", донесъл "Оскар" на Майкъл Кейн. Maker of Saints ще бъде първото й участие във филм от осем години насам и ще отбележи дебютът й в главна роля.

Ерика Баду посети България за първи път по време на тазгодишното издание на фестивала Elevation, на който беше един от акцентите.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини