Актьорите от предисторията на "Игрите на глада" приветстваха края на стачката в Холивуд

  • 10 ноември 2023 12:32

  • 845
  • 1
Актьорите от предисторията на "Игрите на глада" приветстваха края на стачката в Холивуд
© Getty Images

Звездите от предисторията на "Игрите на глада" приветстваха края на продължилата четири месеца стачка на холивудските актьори, когато преминаха по червения килим в Лондон за световната премиера на филма, предаде Ройтерс.

Профсъюзът на Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радио артисти (SAG-AFTRA) постигна предварително споразумение с големите студията в сряда, което слага край на втория от двата големи протеста,  разтърсили развлекателната индустрия. През месец май сценаристите поискаха по-високо заплащане в ерата на стрийминг телевизията, а в средата на юли към тях се присъединиха и актьорите.

Стачка на сценаристите в Холивуд

"Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии", в който действието се развива преди филмите с участието на Дженифър Лорънс и проследява възхода на тираничния президент на Панем - Кориолан Сноу, не е получил одобрение актьорите да го популяризират по време на стачката.

"Събудих се в добро настроение...,  видях новините и си казах: "Това е страхотен ден", каза пред Ройтерс Том Блайт, който е в ролята на Сноу в новата продукция. 

"Чувствам се страхотно... да бъда на премиера след толкова много време ... и да се случи в ден с други наистина добри новини, заяви Джош Андрес Ривера, който играе Сеян Плинт, приятел на Сноу. "Познавам много хора, които са готови да се върнат на работа. Аз съм готов да се върна на работа".

Членовете на профсъюза на актьорите преустановиха работа през юли, след като преговорите със Съюза на филмовите и телевизионни продуценти (AMPTP)  за обезщетенията и защитата при използването на изкуствения интелект  се провалиха, припомня Ройтерс.

Стачка в Холивуд: Актьорите спират работа, индустрията блокира

Подобно на другите филми от поредицата "Игрите на глада", "Балада за пойни птици и змии" е на "Лайънсгейт" - студио, което не е част от AMPTP.

В предисторията Сноу трябва да се подготви за 10-ите Игри на глада - състезание до смърт, като наставлява Луси Грей Беърд (Рейчъл Зеглър) от Окръг 12, от който произхожда и героинята на оригиналните филми и книги Катнис Евърдийн (Дженифър Лорънс). Той започва като наставник на Беърд , но следва поредица от събития, които отвеждат героя по заплашителния път на предателството.

Сценаристите в Холивуд прекратяват стачката си

Зеглър описва ролята си като "смазваща в най-добрия възможен смисъл".

"Трябваше сама да правя каскадите си. Трябваше да държа живи животни, да пея, да танцувам, да плача, да тичам, за да не загубя живота си. Невероятно е", каза тя.

Подобно на другите филми, предисторията е базирана на романа на Сюзан Колинс, който излиза на пазара през 2020 г., допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
845 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.10 | 14:01

1
Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами------> min.lc/diabexin

Добави коментар

Водещи новини