Профсъюзните лидери и холивудските студия постигнаха предварително споразумение

  • 25 септември 2023 07:10

  • 817
  • 2
Профсъюзните лидери и холивудските студия постигнаха предварително споразумение
© Getty Images

Профсъюзните лидери и холивудските студия постигнаха предварително споразумение за прекратяване на историческата стачка на сценаристите след близо пет месеца, въпреки че все още няма споразумение със стачкуващите актьори, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
 
Гилдията на американските сценаристи обяви споразумението с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти - групата, която представлява студиата, стрийминг услугите и продуцентите в преговорите.

Стачка в Холивуд: Актьорите спират работа, индустрията блокира

"Гилдията постигна предварително споразумение с Алианса", се казва в имейл до членовете на Гилдията. "Това стана възможно благодарение на непрекъснатата солидарност на членовете на Гилдията и изключителната подкрепа на нашите синдикални братя и сестри, които се присъединиха към нас в стачката, продължила  повече от 146 дни", се казва в текста.

Споразумението, което ще е в сила за три години, бе постигнато след пет дни на преговори между преговарящите на Гилдията и Алианса. То трябва да бъде одобрено от управителния съвет и членовете на Гилдията, преди да бъде обявен официален край на стачката на сценаристите.

Стачкуващите сценаристи в Холивуд ще водят преговори с кино компаниите за пръв път от три месеца

Условията на споразумението не бяха обявени веднага. 

Предварителното споразумение за прекратяване на последната стачка на сценаристите през 2008 г. беше одобрено от повече от 90% от членовете на Гилдията.

Големи филмови звезди на Холивуд даряват по един милион щатски долара в подкрепа на стачкуващите си колеги

Настоящото предварително споразумение бе обявено само пет дни преди стачката на сценаристите да се превърне в най-дългата в историята на Гилдията и в най-дългата стачка в Холивуд от десетилетия насам. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
817 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
да

2023.09.25 | 21:51

2
разбирам ли че жената е убита и ползвана за поддрьжка на тая и оня

2023.09.25 | 13:02

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини