Най-известните кучета в света на киното

  • 11 август 2023 19:16

  • 2162
  • 2
Най-известните кучета в света на киното
© Getty Images

Много са примерите в света на киното, в които главен герой е кучето. В следващите редове ще ви покажем едни от най-харизматичните и забележителни четириноги, които и до днес гледаме на малкия екран.

Ласи 

Едно от най-популярните животни в света, което има звезда в Алеята на славата е кучето от филма "Ласи". Филмът проследява историята на шотландско коли, готово на всичко, за да се върне при своя стопанин. Първото куче, което изиграва Ласи, се казва Пол, но то умира през 1958г. След това ролята е изиграна от неговите роднини. Любошитен факт е, че във филма Ласи е женско куче, но всички, които са се превъплъщавали в тази роля, са били от мъжки пол.

Хачико 

"Хачико: Историята на едно куче" определено е един от най-въздействащите и емоционални филми в историята. Сюжетът е по истински случай. Историята разказва, че Хачико всеки ден изпраща стопанина си на гарата, а след това го чака да се върне обратно. Въпреки че стопанинът му умира, Хачико ходи всеки ден, в продължение на 10 години, на гарата в точно определен час и го чака да се върне. На това място е изградена бронзова статуя. По време на Втората световна война обаче тя е разрушена за военни цели, но през 1948 г. синът на оригиналния художник прави нова. Мястото, където Хачико чака на гарата, е отбелязано с бронзови лапи и текст на японски, разказващ неговата история.

Бетовен

Интересен факт за поредицата е, че ролята на Бетовен не се изпълнява от едно куче през цялото време. В първия и втория филм, главен герой е санбернарът Кри, който е обучен от Карл Люис Милър, който работи с животните за филми като „К-9″ и „Бейб“. Кучето умира малко след края на втория филм. В следващите части на поредицата Бетовен играят три кучета. Едно от тях извършва по-голямата част от триковете, другото играе в сцените с малките кученца, а третото участва в повечето екшън сцени.

Котън

Котън става известен във филма „К-9″, където играе ролята на полицейското куче Джери Лий. Немските овчарки са изключително интелигентни и способни сами да преценяват ситуацията. Те са издръжливи и силни, затова са сред най-често използваните кучета в борбата с престъпността. Любопитно е, че в реалния живот Котън също работи в полицията. Отговорен е за над 24 ареста в кариерата си. През 1991 г. намира 10кг. кокаин, оценявани на 1,2 милиона долара. За съжаление, по-малко от месец по-късно Котън намира смъртта си. Кучето е простреляно при полицейска акция. 

Комисар Рекс

Комисар Рекс също е добре познато на всички ни полицейско куче. Реджиналд фон Равенхорст, или накратко Рекс, е полицейско куче, порода немска овчарка, което е обучено специално да открива наркотици и други контрабандни стоки, както и да разкрива престъпления. Той е главният герой в сериала. Австрийско-германската продукция се между 1994 - 2004 г., като пет кучета изиграват ролята на Рекс. 

Рошко

Завършваме поредицата с българския филм "Куче в чекмедже". Историята разказва за малкия Миташки, ете на разведени родители, живее с майка си, вечно заета със служебни събрания, който мечтае да си има куче - истинско. Заедно с двама негови приятели купуват от един крадец кучето Рошко за три лева и осемдесет стотинки и шест трамвайни билета. Тъй като Рошко е общо притежание, се редуват да го гледат и то така че родителите им да не разберат. Най-привързан към кучето е Митко, той го храни и си играе с него, но кучето е закарано на село при баба му и дядо му. В големия град няма място, дори и само едно чекмедже, което да приюти най-добрия приятел на момчето.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2162 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
чичо гошо

2023.08.11 | 20:22

1
ами бенджи

2023.08.11 | 21:19

2
Бенджи да, най-доброто куче!

Добави коментар

Водещи новини